TIDEBØNNER (portal)

 VIKTIG BESKJED: Denne delen av min blogg, hvor jeg har skrevet om gammeltestamentlige salmer, er nå erstattet av et nytt nettsted, Lytt til hans røst i dag. Det meste som opprinnelig stod om salmene i denne bloggen, gjenfinnes i oppdatert versjon på det nye nettstedet. GÅ DIT I STEDET FOR Å LESE OM SALMENE HER !

 

Her er portalen til alle mine innlegg om tidebønnene (se Innhold lenger ned på siden). Jeg begynte å skrive om tidebønnene og bibelske salmer i slutten av juli 2012 og planlegger i tiden som kommer å skrive generelle innlegg om tidebønnene (se avsnittet Generelt om tidebønner) og å skrive kommentarer til en del av de bibelske salmetekstene som benyttes i Den katolske kirkes morgenbønn, laudes, og aftenbønn, vesper (se avsnittet Kommentarer til bibelske salmetekster).

Alle mine sitater fra Salmenes bok og andre bibelske tekster vil bli hentet fra Det norske bibelselskaps siste utgave, Bibel 2011. Når jeg siterer Den katolske kirkes tidebønner, er kilden den norske utgaven i fire bind, Tidebønner I-IV. Nærmere opplysninger om utgaver av tidebønner og annen litteratur finnes i innleggene Tidebønner: bokutgaver og Litteratur: salmekommentarer.

(«Bibel 2011» og to andre tekster i avsnittet ovenfor har uthevet skrift med egen farge. De er aktive lenker til andre artikler eller nettsteder. Klikk på den uthevede teksten for å hoppe dit lenken peker. Tilsvarende lenker finnes i alle artiklene i denne bloggen om tidebønner og salmer.)

NB: Husk at dette er en levende blogg. Det betyr at mye av det jeg har planer om å legge ut ikke er ferdig ennå; noe er allerede skrevet, men ikke redigert for publisering, annet er på kladdestadiet og mye er foreløpig bare inne i hodet mitt. Dessuten kommer jeg sikkert til å endre litt her og der i det som er blitt publisert. Derfor, hvis du er interessert i tidebønner som personlig bønn: Følg med!

Hvis du er vant til å benytte RSS for å holde deg orientert, kan du abonnere på RSS i denne bloggen. Se i spalten til høyre og finn avsnittet «Følg meg med RSS»). Der kan du velge om du vil følge med på innlegg og/eller kommentarer.

FORORD    <=  Les dette først !

Innhold

Generelt om tidebønner

Kommentarer til bibelske salmetekster

3 kommentarer den “TIDEBØNNER (portal)”

 1. Helge Erik Solberg Says:

  Denne siden var tidligere et innlegg.

  andreas kommenterte innlegget 09.08.12 kl. 19:00:

  hei!
  Jeg trodde denne bloggen sov, men der tok jeg feil. Her det mye spennende. Jeg kommer tilbake!

  Jeg svarte 09.08.12 kl. 19:53:

  Fint!

 2. Petter Says:

  Hei, den boka var fint, men.. hvor kjøper man disse boka?

  • Helge Erik Solberg Says:

   Hei, jeg vet ikke hvilken bok du tenker på. Her omtaler jeg en rekke bøker med tidebønner: http://wp.me/pKfOy-e8. «Norske tidebønner» fra 1982 er ikke lenger i salg, men flerbindsutgaven «Tidebønnene» kan kjøpes i St. Olav bokhandel i Oslo (har også nettbutikk). De andre norske bøkene kan kjøpes gjennom norske nettbokhandler. Den franske «Prière du temps présent» kan kjøpes her http://www.laprocure.com/ eller gjennom Amazon, slik som de andre utenlandske bøkene. Du kan søke med ISBN-nummer.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: