En bortgjemt severdighet

1Oslos mest bortgjemte severdighet ligger bare et par hundre meter fra stedet hvor vi bor. Der er det et hus og en idyllisk hage like ved en bekk. En tursti går tvers igjennom denne hagen, som eieren har fylt med en stor samling skulpturer. De har han laget av materialer han har funnet i naturen og diverse gjenstander som ellers hadde havnet i søppeldunken. Jeg går tur med hunden gjennom denne hagen flere ganger i uken og fryder meg over de morsomme skulpturene. Hagen er vel verd et besøk. Anbefales!

Du kan ta trikk 13 til Ullern holdeplass og følge Bekkefaret noen meter ned til krysset med Ullernveien (se kartet nedenfor; klikk på kartet for å se det i full størrelse). Kjører du bil, kan du parkere ved samme kryss. Ta stikkveien inn mot Ullernveien 15 til du ser skiltet med pil til Kirkestien (se bilde A under kartet; klikk for å se store bilder). Følg Kirkestien over en gårdsplass, ned en trapp og videre til du krysser Mærradalsbekken (bilde B) over en liten bro (bilde C). Da ser du huset til venstre (bilde D) og kan gå gjennom skulpturhagen. Det er mange flere skulpturer i hagen enn dem jeg har tatt bilde av. Ta en titt ned i bekken også, for der står det ofte noen ørreter, særlig på forsommeren. Etterpå fortsetter du stien rett fram og svinger så til venstre opp Adventsveien (se kartet). Etter at du har krysset trikkesporet, kan du enten gå til høyre og ta trikken tilbake fra Abbediengen holdeplass eller gå til venstre langs banen for å komme tilbake til stedet hvor du parkerte bilen.

Alternativt kan du ta Adventsveien til høyre og besøke oss i Elmholt alle 13! Slå først på tråden (2273 1495) for å høre om vi er hjemme.

(Eieren av huset og skulpturhagen er for øvrig onkel på farssiden til sjømannspresten i Torrevieja, som vi ofte ser når vi bor i huset vårt like nord for Torrevieja.) 2 0510152025404550606580

Reklamer
Explore posts in the same categories: 9 DIVERSE

Stikkord: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: