Paradiset: Huset og hagen

(Dette er et kapittel i serien om Paradiset i Provence. Klikk på lenken for å se de andre kapitlene.)

Huset: Villvin-kledd terrasse, kjøkkenfløy, hovedhus (to etasjer) og dører til to kjellere (eget foto).

Huset: Villvin-kledd terrasse, kjøkkenfløy, hovedhus (to etasjer) og dører til to kjellere (eget foto).

Den eldste delen av huset vårt i Esparron ble murt med stein ca. 1830 på toppen av et sauefjøs, som nå er den store kjelleren med hvelvformet tak under huset. En gang etter 2. verdenskrig fikk huset et tilbygg i én etasje med stort kjøkken og en villvin-kledd terrasse.

Huset er ombygget og renovert i flere omganger. I løpet av den tiden vi har eid huset, har vi bl.a. fått gjort følgende: nytt tak på hovedhus og kjøkkenfløy (1999); ombygging av hage med tak og pergola (2001); oppgradering av kjøkken (2001); ombygging av bad/WC (2002); nye vinduer mot vest og terrassedør, alle med dobbelt termoglass (2004); ny himling med isolasjon i 2. etasje (2005); ny varmtvannstank (2007); nytt, flislagt gulv i stuen (2009) og ny komfyrtopp (3 gass, 1 elektrisk, 2010).

Sånn som huset er nå, består det av en hoveddel i to etasjer med en stor kjeller under. I første etasje er det en stue med salong, spisekrok og peis samt et lite lagerrom under trappen opp til 2. etasje, en garderobe og et bad/WC med dusjkabinett. Fra stuen kommer man inn på kjøkkenet i den nye fløyen. Kjøkkenet har utgang til gaten og en annen dør til terrassen. Under kjøkkenfløyen er det en liten kjeller, som brukes til oppbevaring av gasskolber (til komfyr) og lagring av ved. I andre etasje er det to soverom, ett stort rom med plass til dobbeltseng og et mindre rom med køysenger og arbeidsbord.

Stue (salong og spisekrok), kjøkken, soverom og terrasse (egne foto).

Stue (salong og spisekrok), kjøkken, soverom og terrasse (egne foto).

(En del av møblene og annet utstyr på bildene ovenfor er fjernet, for huset er nå bare delvis møblert. Se egen oversikt.)

På kjøkkenet er det en oljekamin (max 7000 W), som også gir varme til de andre rommene. Ellers er det elektriske panelovner i alle rom.

Kjøkkenet er utstyrt med koketopp (3 gassbluss, 1 elektrisk plate) innbygget i kjøkkenbenken og separat stekeovn (elektrisk) samt mikroovn, brødrister og kjøl/frys.

Den store kjelleren rommer en vaskemaskin, en stor varmtvannstank, rikelig lagringsplass og reoler til vinflasker. Vinkjelleren er idéell: frostfri om vinteren og kjølig om sommeren.

Ute har vi en lagerbod (lite steinhus med mulighet for parkering foran) og en hage med en pergola og et tak over spiseplass og fastmontert grill/peis. I pergolaen vokser to vinstokker med spisedruer. Vi har fått opp til 30 kg druer om høsten.

Uthus, hage og druer i pergola (egne foto).

Uthus, hage og druer i pergola (egne foto).

Terrassen utenfor kjøkkenet (med spiseplass) og hagen har solskinn fra formiddagen og helt til solen går ned i vest.

Utsikten_nordover_med_hus_e1

Utsikt mot nordvest sett fra huset (eget foto).

Utsikten fra huset, terrassen og hagen mot fjell, åser og slettelandet nedenfor landsbyen er byens beste — vakkert! Banneret øverst i denne bloggen viser solnedgangen sett fra huset.

<= Forrige kapittelNeste kapittel =>

Explore posts in the same categories: 0 Personlig

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: