Fordelingen av salmer i laudes og vesper

I tidebønnene til Den katolske kirke blir salmene til morgenbønnen (laudes) og aftenbønnen (vesper) fordelt over fire uker. (Noen klosterordener har en avvikende fordeling; der synges alt i løpet av én uke.)

Både laudes og vesper har tre salmer hver dag. I laudes er alle tre salmene fra Det gamle testamente (GT); den første og den siste salmen er fra Salmenes bok, og den midtre salmen her hentet fra en annen bok i GT – kanonisk eller deuterokanonisk (apokryf). I vesper er de to første salmene fra Salmenes bok i GT, og den siste salmen er hentet fra Det nye testamente (NT)

Ifølge katolsk tradisjon begynner liturgien for søndager og høytidsdager kvelden før selve dagen, kfr. julaften (kvelden før selve juledagen) og jonsok (kvelden før høytiden for Johannes Døperens fødsel den 24. juni). Søndager og høytidsdager har derfor to vespere; den første av dem, vesper I, erstatter den foregående aftens vesper.

Tabellen nedenfor viser fordelingen av salmer fra Salmenes bok (angitt bare med nummer) og andre salmer fra GT og NT (komplette referanser) for alle dagene i de fire ukene.

Se også siden TIDEBØNNER (portal)

Du finner nyere og mer omfattende informasjon om tidebønner og salmer fra Det gamle testamentet i mitt salmenettsted Lytt til hans røst i dag.

Explore posts in the same categories: 2.7 Tidebønner

Stikkord: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: