Hjemmelaget müsli

Egen oppskrift.

Havregryn store                            300 g
Strøkavring                                     100 g
Sukker                                             175 g
Meierismør                                         2 ss
– – –
Mandler med skall                           50 g
Bananer tørket                                 50 g
Rosiner                                            100 g

Bland havregryn, strøkavring og sukker. Smelt smør i en stor gryte. Jeg bruker en massiv jerngryte. Hell i blandingen av alt det tørre. Stek til sukkeret blir karamellisert og blandingen begynner å ta farge. Pass på at sukkeret ikke blir liggende igjen på bunnen og at det ikke klumper seg. Derfor må blandingen hele tiden skrapes fra bunnen og vendes. Jeg bruker en kraftig trespatel ti dette. Ta gryten av varmen og fortsett vendingen av blandingen til den er blitt lunken.  Du kan godt kjøle bunnen i vann, så går det fortere. La blandingen stå til den blir helt kald.

har du en basis-müsli. Resten kan varieres etter hva du har i skapet og hva du har lyst på. Neste punkt er derfor bare et forslag.

Tilsett hakkede mandler, tørkede bananer og rosiner. Bland godt.

Oppbevares i lukket boks. Bør vendes før åpning slik at ingrediensene fordeler seg jevnt.

Advertisements
Explore posts in the same categories: 3.1 Mat og drikke

Stikkord: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: