Slåpelikør og tornekrone

I høst er det rikelig med slåpe («prunelles») her i Sør-Frankrike. Jeg plukket en masse i dag.

Nå vet jeg hva Kristi tornekrone er laget av, for jeg kjenner ingen annen busk enn slåpetorn som har så lange og skarpe torner.

Bærene ble brukt til slåpelikør. Godt til kaffe og deilig som dressing over en fruktsalat.

Oppskrift:

  • Bær 1200 g
  • Sukker 800 g
  • Sprit (40-60%) 750 ml

La stå i lukkede «Norgesglass» i minst tre måneder. Bland av og til. Sil av bærene og filtrer likøren gjennom et melittafilter. Oppbevares på lukkede flasker. Blir bedre ved et par års lagring.

Advertisements
Explore posts in the same categories: 2.1 Kristendom, 3.1 Mat og drikke

Stikkord: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: