Brenneslesuppe

Egen oppskrift:

Brennesleskudd, ca 1,5–2 L
Løk 1 liten
Fenikkel 1 liten
Hvitløk 4-5 fedd
Olje til steking
Kyllingbuljong 2 blokker
Vann 1 L
Pepper, evt. salt og tabasco
Maizena lys jevner
Hardkokte egg
Kuvertbrød

> Klipp av og bruk toppen av unge brennesleskudd og småblader. Småstilker er OK.
> Kok opp rikelig vann og forvell bladene i et par minutter. Sil av og kast vannet.
> Grovhakk løk, fenikkel og hvitløk. Stek ved moderat varme til løken er gyllen, ikke brun.
> Kok opp vann og løs opp buljongen.
> Tilsett nesle, løk og hvitløk og kok i 5 minutter. Avkjøl til suppen er lunken.
> Homogeniser med stavmikser.
> Smak til med pepper og evt litt salt og tabasco.
> Jevnes med Maizena.
> Varm opp under omrøring når suppen skal serveres.
> Serves med et halvt hardkokt egg og et godt brød.

Resultat: Meget godt.

Reklamer
Explore posts in the same categories: 3.1 Mat og drikke

Stikkord: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer den “Brenneslesuppe”

  1. Bodil Brøgger Says:

    Dette skal jeg prøve! En mer avansert suppe enn den jeg laget til venninner tirsdag. Brennelser er det nok av på hytten.

  2. Hallvard Says:

    Jeg har prövd oppskriften. Alle var begeistret, også to tyske venner. Kan også anbefale krutonger i suppen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: