Obama – Osama

President Obama ga ordre til at Osama bin Laden skulle myrdes av en militær spesialgruppe. Debatten i media etter dette mordet er tankevekkende. Jeg har lest alt fra jubel over at terroristlederen er drept til fordømmende synspunkter.

Vatikanets uttalelse er et mesterstykke av diplomatisk språkbruk, for ingen – hverken de som jubler eller de som fordømmer – kan bli støtt av det pressedirektøren, Federico Lombardi, skriver:

Osama bin Laden – som vi alle vet – var dypt ansvarlig for å fremme splittelse og hat mellom mennesker, og sto bak drap på utallige uskyldige liv – og også for å misbruke religion til dette formålet. Stående overfor et menneskes død vil en kristen aldri fryde seg, men snarere reflektere rundt det seriøse ansvaret alle og enhver av oss har overfor Gud og mennesker, og håper og forplikter seg slik at ingen hendelse må bli en mulighet for ytterlige fremvekst av hat, men for fred. [Sitert etter http://www.katolsk.no]

Selv tilhører jeg gruppen som fordømmer mordet på Osama bin Laden. Å drepe er en etisk høyst klanderverdig handling, kanskje med noen få unntakelser knyttet til selvforsvar og krigssituasjoner. Jeg finner imidlertid ingen overbevisende argumenter som kan rettferdiggjøre dette planlagte drapet i Pakistan. Å uskadeliggjøre en terroristleder er ingen situasjon som tilhører krig i folkerettslig forstand eller selvforsvar. Det ville ha vært mye bedre om Osama bin Laden var blitt tatt til fange og gitt en rettslig behandling. Min respekt for president Obama har sunket noen grader…

Tillegg 8. mai:

Morgenbladet 6. mai siterer en rekke uttalelser etter henrettelsen av Osama bin Laden. Med glede leste jeg dette:

Islam fordømmer vold og terrorisme, men Det muslimske brorskap mener det var unødvendig å ty til en henrettelse fremfor en rettferdig rettssak mot en kriminell [sic!] uansett hvilke handlinger han har begått [Det muslimske brorskap i Egypt].

Her er den mest bisarre ytringen:

Vi takker president Bush [sic!] for å ha foretatt de riktige valgene for å oppnå denne seieren [Sarah Palin].

Reklamer
Explore posts in the same categories: 7 AKTUELT

Stikkord: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: